Kuglof od čokolade

Kuglof od čokolade

Kuglof od čokolade
  • Objavljeno: Petak, 29.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan kolač kojeg mogu jesti i dijabetičari!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g tamne čokolade
  • 100g maslaca
  • 70g mljevenih badema
  • 70g mljevenih lješnjaka
  • 40g sojinog brašna
  • 250g ksilitola u prahu
  • 5 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 6 žlica grčkog jogurta

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.

Rastopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte sojino brašno, mljevene bademe i lješnjake, i prašak za pecivo.

Žumanjke miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte rastopljenu čokoladu, ksilitol i jogurt.

Miksajte bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg.

Dodajte 1/3 bjelanjaka u smjesu sa žutanjcima i lagano izmiješajte. Dodajte preostale bjelanjke i opet lagano umiješajte.

Dodaj pola smjese s brašnom i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak i sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 50 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti