Namaz od batata i tunjevine

Namaz od batata i tunjevine

Namaz od batata i tunjevine
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Oko 600g namaza
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica margarina
  • 400 g batata s narančastim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice
  • 3 režnja češnjaka, usitnjena
  • 4 jajeta, tvrdo kuhana i izrezana na četvrtine
  • 1 žličica kopra, sušenog
  • 1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog
  • 1 konzerva tune neto mase 150 g
  • sol po želji
  • ⅓ žličice papra

Priprema

Na tavi rastopite margarin, dodajte batat i pržite ga 3 minute.
Dodajte češnjak, kopar i malo soli te pržite 4 minute, odnosno dok batat ne postane mekan.
Istresite u dublju posudu, dodajte sve ostale sastojke i štapnim mikserom napravite žitku smjesu. (Sastojke možete propasirati i u multi praktiku.)
Poslužite kao namaz, ili kao topao prilog uz meso ili preljev za tjesteninu.
Stavite u plastičnu posudu koja se može hermetički zatvoriti i prelijte tankim slojem maslinovog ulja. Namaz možete držati u hladnjaku do 5 dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti