Namaz od batata i tunjevine
Oko 600g namaza
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica margarina
- 400 g batata s narančastim mesom, oguljenog i izrezanog na kockice
- 3 režnja češnjaka, usitnjena
- 4 jajeta, tvrdo kuhana i izrezana na četvrtine
- 1 žličica kopra, sušenog
- 1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog
- 1 konzerva tune neto mase 150 g
- sol po želji
- ⅓ žličice papra
Priprema
Na tavi rastopite margarin, dodajte batat i pržite ga 3 minute.
Dodajte češnjak, kopar i malo soli te pržite 4 minute, odnosno dok batat ne postane mekan.
Istresite u dublju posudu, dodajte sve ostale sastojke i štapnim mikserom napravite žitku smjesu. (Sastojke možete propasirati i u multi praktiku.)
Poslužite kao namaz, ili kao topao prilog uz meso ili preljev za tjesteninu.
Stavite u plastičnu posudu koja se može hermetički zatvoriti i prelijte tankim slojem maslinovog ulja. Namaz možete držati u hladnjaku do 5 dana.
Izvor:
diabetes.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela za dijabetičareKrem juha od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičareParfait u čaši10 min12345
-
Jela za dijabetičareBorovnice i zob5 min12345
-
Jela za dijabetičareVafli1:50h12345
-
Jela za dijabetičareŠpagete carbonara s batatom20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345