Salata od graha i ječma

Salata od graha i ječma

Salata od graha i ječma
  • Objavljeno: Utorak, 20.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova lagana i osvježavajuća salata izvrstan je međuobrok ili lagana večera, a preporučuje se dijabetičarima i onima koji paze na liniju!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g graha
  • 100 g ječma
  • 150 g rajčice
  • 40 g gaude
  • 50 g paprike
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 dl limunovog soka, svježe iscijeđenog
  • prstohvat soli (po želji)
  • prstohvat papra (po želji)

Priprema

  1. Ako koristite svježi grah, prethodno ga skuhajte i ohladite, a grah iz konzerve procijedite i isperite. Skuhajte ječam i ostavite da se ohladi.
  2. Na kockice narežite rajčice, paprike i sir. Dodajte ohlađeni grah i ječam i prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna. Dobro izmiješajte, pazeći da se grah ne raspadne.
  3. Po želji dodajte papar i sol i poslužite hladno.

Grah je poznato vlaknasto povrće koje pomaže u prevenciji kroničnih bolesti, poput raznih vrsta karcinoma, pretilosti, dijabetesa i srčanih bolesti. Grah je izvrstan za probavu i stvara osjećaj sitosti, a zbog bogatstva proteinima, grah je izvrsna zamjena za crveno meso.

Ječam može smanjiti rizik od nastanka dijabetesa, pomaže u regulaciji kolesterola i sprječava nastanak srčanih bolesti te srčanog i moždanog udara.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti