Alkalna zelena juha

Alkalna zelena juha

Alkalna zelena juha
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova zdrava juha sadrži brokulu, kelj, đumbir, korijander i kurkumu.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 180 kcal / 753,12 kJ

Sastojci

  • 500ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • nasjeckani komadić korijena đumbira
  • ½ žličice korijandera
  • ½ žličice kurkume
  • prstohvat  himalajske soli
  • 200g narezanih tikvica
  • 85g narezane brokule
  • 100g narezanog kelja
  • sok i naribana korica 1 limete
  • šaka grubo nasjeckanog  svježeg peršina

Priprema

Na ulju propržite češnjak, đumbir, korijander, kurkumu i sol. Dodajte 3 žlice temeljca. Stavite tikvice i pirjajte ih 3 minute. Ulijte 400 ml temeljca i kuhajte još 3 minute.

Dodajte brokulu, kelj, sok od limete i preostali temeljac. Ostavite kuhati još 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i dodajte ¾ peršina.

Stavite sve u blender i dobro izmiješajte.

Pospite ostatkom peršina i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti