Alkalna zelena juha
Ova zdrava juha sadrži brokulu, kelj, đumbir, korijander i kurkumu.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 180 kcal / 753,12 kJ
Sastojci
- 500ml povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- nasjeckani komadić korijena đumbira
- ½ žličice korijandera
- ½ žličice kurkume
- prstohvat himalajske soli
- 200g narezanih tikvica
- 85g narezane brokule
- 100g narezanog kelja
- sok i naribana korica 1 limete
- šaka grubo nasjeckanog svježeg peršina
Priprema
Na ulju propržite češnjak, đumbir, korijander, kurkumu i sol. Dodajte 3 žlice temeljca. Stavite tikvice i pirjajte ih 3 minute. Ulijte 400 ml temeljca i kuhajte još 3 minute.
Dodajte brokulu, kelj, sok od limete i preostali temeljac. Ostavite kuhati još 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i dodajte ¾ peršina.
Stavite sve u blender i dobro izmiješajte.
Pospite ostatkom peršina i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheJuha od kurkume i mrkve10 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345