Armenska juha od marelica

Armenska juha od marelica

Armenska juha od marelica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Okus Bliskog istoka na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 3:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g suhih marelica, namočenih u 125 ml vode, na sat vremena
  • 100 g suhog slanutka, namočenog preko noći u vodi
  • 1.2 l vode
  • 200 g crvene leće, oprane i očišćene
  • 3 crvena luka, narezana
  • sol
  • crni papar

Priprema

U velikom loncu dovedite marelice i njihovu vodu do vrenja.

Dodajte slanutak i 150ml vode i nastavite pirjati kroz 30 minuta. Nemojte dodavati sol u ovom trenutku, jer će ona očvrsnuti kožicu slanutka.

Dodajte leću, luk i litru vode u lonac te ponovno dovedite sve do vrenja.

Smanjite vatru, poklopite i kuhajte na 2 sata, tj. taman dok slanutak ne bude mekan.

Začinite sa solju i paprom.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti