Aromatična juha od bundeve

Aromatična juha od bundeve

Aromatična juha od bundeve
  • Objavljeno: Petak, 16.11.2018.
  • Broj pregleda: 608
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Svi znamo stih iz pjesmice koje se (ne)rado sjetimo kada se temperature spuste imalo niže od poželjne sobne temperature. Ali ipak – ne boji se tko je zdrav! Uz ovu juhu od bundeve nit' će vam biti zima, nit' ćete biti bolesni.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Na ulju uljane repice popržite listove kadulje na oko 30 sekundi ili dok ne potamne i postanu hrskavi. Zatim ih izvadite iz lonca.
  2. Dobili ste predivno aromatično ulje na kojemu ćete ispržiti povrće koje ste prethodno sitno nasjeckali. Luk, celer, mrkvu, češnjak, chilli i ružmarin začinite sa soli i paprom te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta da povrće omekša.
  3. Dodajte narezanu bundevu i pileći temeljac, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 30 minuta.
  4. Za to vrijeme kriške kruha pokapajte s malo bučinog ulja i na njega naribajte parmezan.
  5. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10-tak minuta dok se sir ne otopi i kruh postane hrskav. Pazite samo da vam ne izgori kao meni prvi put. J
  6. Kada je povrće gotovo stavite ga u blender i izmiksajte. Začinite sa soli i paprom do savršenstva.
  7. Juhu poslužite s nekoliko kapi bučinog ulja, bundevinim sjemenkama i kruhom.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti