Francuska juha od luka

Francuska juha od luka

Francuska juha od luka
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasični recept francuske kuhinje koji morate isprobati!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 l goveđeg temeljca
  • 2 dl bijelog vina
  • 3 glavice luka
  • 60 g maslaca
  • lovorov list
  • 8 šnita francuskog kruha
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 120 g ribanog ementalera

Priprema francuske juhe od luka

  1. Luk narežite na tanje ploške.
  2. Na srednjoj vatri u loncu rastopite maslac, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
  3. Ulijte bijelo vino i kratko prokuhajte, a zatim dodajte goveđi temeljac, sitno sjeckani češnjak, lovorov list, sol i papar.
  4. Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
  5. Za to vrijeme prepecite kriške kruha na suhoj tavi, pazeći da ne zagore.
  6. Kada je juha gotova izvadite lovorov list, a juhu prelijte u 4 vatrostalne zdjelice.
  7. U svaku šalicu stavite po 2 kriške kruha i posipajte ribanim sirom.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5-10 minuta, odnosno dok sir ne poprimi zlatno smeđu boju.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti