Francuska juha od luka

Francuska juha od luka

Francuska juha od luka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Približite prijateljima okus francuske...
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 900 g luka, tanko narezanog
  • 50 g maslaca
  • 900 ml povrtnog temeljca
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Popržite vrlo lagano luk na maslacu u pokrivenoj tavi na 15 minuta, sve dok ne omekša i počne se karamelizirati.

Zatim maknite poklopac, pojačajte vatru i pržite kroz 20 minuta, miješajući cijelo vrijeme, taman dok luk ne dobije onu bogato zlatno smeđu boju.

Dodajte temeljac i dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i pokrijte poklopcem, ali neka ostane mali otvor, te neka se tako pirja kroz 15 minuta.

Zasolite, popaprite i poslužite

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti