Francuska juha od luka

Klasični recept francuske kuhinje koji morate isprobati!

Sastojci

  • 1 l goveđeg temeljca
  • 2 dl bijelog vina
  • 3 glavice luka
  • 60 g maslaca
  • lovorov list
  • 8 šnita francuskog kruha
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 120 g ribanog ementalera

Priprema francuske juhe od luka

  1. Luk narežite na tanje ploške.
  2. Na srednjoj vatri u loncu rastopite maslac, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
  3. Ulijte bijelo vino i kratko prokuhajte, a zatim dodajte goveđi temeljac, sitno sjeckani češnjak, lovorov list, sol i papar.
  4. Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
  5. Za to vrijeme prepecite kriške kruha na suhoj tavi, pazeći da ne zagore.
  6. Kada je juha gotova izvadite lovorov list, a juhu prelijte u 4 vatrostalne zdjelice.
  7. U svaku šalicu stavite po 2 kriške kruha i posipajte ribanim sirom.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5-10 minuta, odnosno dok sir ne poprimi zlatno smeđu boju.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali