Francuska juha od luka
- Objavljeno: Četvrtak, 22.04.2021.
Klasični recept francuske kuhinje koji morate isprobati!
Sastojci
- 1 l goveđeg temeljca
- 2 dl bijelog vina
- 3 glavice luka
- 60 g maslaca
- lovorov list
- 8 šnita francuskog kruha
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- 120 g ribanog ementalera
Priprema francuske juhe od luka
- Luk narežite na tanje ploške.
- Na srednjoj vatri u loncu rastopite maslac, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
- Ulijte bijelo vino i kratko prokuhajte, a zatim dodajte goveđi temeljac, sitno sjeckani češnjak, lovorov list, sol i papar.
- Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
- Za to vrijeme prepecite kriške kruha na suhoj tavi, pazeći da ne zagore.
- Kada je juha gotova izvadite lovorov list, a juhu prelijte u 4 vatrostalne zdjelice.
- U svaku šalicu stavite po 2 kriške kruha i posipajte ribanim sirom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5-10 minuta, odnosno dok sir ne poprimi zlatno smeđu boju.