Grah na francuski način
Svi smo jeli grah stotine puta, ali jeste li ga jeli na ovaj način?
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 luk, narezan
- 2 celerove stabljike, sitno narezane
- 3 režnja češnjaka, sitno narezana
- 550g konzerviranog skuhanog cannellini graha (može i bijeli grah)
- 400 ml povrtnog temeljca
- 125 ml bijelog vina
- 3 grančice ružmarina
- ¼ čajne žličice bijelog papra
- 100 g mozzarelle
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer i češnjak, te tako dinstajte kroz 5 minuta dok ne omekšaju, uz lagano miješanje naravno.
Dodajte sve preostale sastojke osim sira i čekajte dok sve ne prokuha. Smanjite vatru, pokrijte s poklopcem i ostavite neka lagano vrije na 10-15 minuta.
Kada idete poslužiti, izvadite i bacite ružmarinove grančice. Nagrabite juhu u tople tanjure i na vrh svakog tanjura posipajte malo sira
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheTalijanska juha od povrća1:10h12345
-
JuheJuha od graha i celera40 min12345
-
JuheMarokanska juha sa slanutkom30 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345