Hladna juha od krastavaca

Odlično osvježenje za vruće dane.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 luk, narezani
- 50 g maslaca
- 550 g krastavaca, narezanog
- 1,8 l povrtnog temeljca
- 2 velike žlice narezanog, svježeg peršina
- Iscijeđeni sok od polovice limuna
- 600 ml vrhnja
- sol
- crni papar
Priprema
U velikoj tavi dinstajte luk na maslacu sve dok ne bude mekan i proziran. Dodajte krastavce i nastavite kuhati kroz slijedećih 5 minuta na laganoj vatri.
Dodajte temeljac i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, dodajte sol i papar i kuhajte na 5 minuta. Dodajte peršin i limunov sok te nastavite kuhati kroz daljnjih 5 minuta.
Pomoću štapnog miksera smiksajte juhu. Ostavite juhu da se malo ohladi, a zatim ju stavite u hladnjak.
Kada je spremna za poslužiti, umutite jedno vrhnje u juhu.
Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345