Juha od artičoke
Bogata juha za 8 osoba.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50 g maslaca
- 60 g nasjeckane mrkve
- 60 g nasjeckanog celera
- 80 g nasjeckanog crvenog luka
- 50 g svježe narezanih šampinjona
- 30 g brašna
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1 kg srca artičoka, izrezanih na četvrtine
- 1 lovorov list
- 3 g soli
- 1 g mljevenog crnog papra
- 0,5 g osušenog timijana
- 0,5 g osušenog origana
- 0,2 g osušene kadulje
- 1 prstohvat slatke mljevene paprike
- 250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
Rastopite maslac u velikon loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, celer, luk i gljive. Kuhajte i dobro promiješajte dok sve ne bude mekano, to jest oko 5 minuta. Dodajte brašno i kuhajte 10 minuta, miješajući povremeno. Umiješajte pileći temeljac, srce artičoka, lovorov list, sol, papar, majčinu dušicu, origano, kadulju i mljevenu papriku.
Smanjite vatru i ostavite neka se krčka na 30 minuta.
Malo umutite vrhnje za kuhanje u maloj zdjeli, ali ne prenaglo; prebacite u juhu i nastavite kuhati dok se juha ne zagrije (ne prokuhati).
Za kraj izvadite i bacite lovorov list, a zatim sa štapnim mikserom smiksajte juhu dok ne bude kremasta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od kestena1 h12345
-
JuheJuha od potočarke i aričoka20 min12345
-
JuheKremasta juha od artičoka45 min12345
-
JuheJuha od slanutka i artičoke1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345