Juha od batata, mrkve, jabuke i crvene leće
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 50 g maslaca
- 2 velika batata, oguljena i narezana
- 3 velike mrkve, oguljene i nasjeckane
- 1 jabuka, oguljena, nasjeckana i bez sredine
- 1 glavica crvenog luka, nasjeckanog
- 100 g crvene leće
- 1 g svježeg đumbira, mljevenog
- 1 g mljevenog crnog papra
- 6 g soli
- 1 g kumina, mljevenog
- 1 g čilija u prahu
- 1 g mljevene paprike
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 čvrsti jogurt
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 322
Masti 9 g
Kolesterol 22 mg
Priprema
Rastopite maslac u velikom loncu iznad srednje jake vatre. Stavite nasjeckani batat, mrkvu, jabuku i luk u lonac. Promiješajte i kuhajte jabuke i povrće dok luk ne postane proziran, znači oko 10 minuta.
Umiješajte u lonac leće, đumbir, mljeveni crni papar, sol, kumin, čili u prahu, papriku i povrtni temeljac zajedno sa smjesom od jabuka i povrća.
Dovedite juhu do vrenja na jakoj vatri, a zatim smanjite toplinu na srednje nisku vatru, pokrijte i ostavite neka se krčka dok leće i povrće ne postanu mekani, oko 30 minuta.
Uz pomoć štapnog miksera smiksajte juhu dok ne dobijete gustoću pirea, ili guste kaše.
Dovedite ponovno juhu do trenutka kada se krčka iznad srednje jake vatre i tako oko 10 minuta. Po želji dodajte vode ako želite smanjiti gustoću juhe.
Poslužite s jogurtom ako želite.
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kelja, jabuka i oraha35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345