Juha od buče sa narančom i timijanom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg crvene buče (npr. Hokaido)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 srednje velika luka
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 l vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
- sok i korica od 1 bio naranče
- 3 žlice timijana
- sol
- papar
- 150 ml kokosovog mlijeka
Priprema
Buču ogulimo i narežemo na manje kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckamo. U velikom loncu na maslinovom ulju popržimo luk da malo omekša. Dodamo češnjak i buču te kuhamo lagano miješajući 2 minute.
Potom dodamo temeljac i narančin sok, naribanu narančinu koricu i 2 žlice timijana. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo približno 20 minuta da buča omekša.
Uklonite s vatre te sadržaj propasirajte štapnim mikserom do fine kremaste teksture. Začinite solju i paprom. Prilijte sa kokosovim mlijekom i kuhajte još 3-5 minuta.
Pospite sa preostalim timijanom. Servirajte uz kruh.
Savjet
Povrtni temeljac možete najbrže napraviti ako koristite kocku ili vegetu bez mononatrijevog glutaminata.
Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti neku drugu vrstu biljnog mlijeka ili biljnog vrhnja za kuhanje. Juha je prikladan odabir za sve alergičare i celijakičare. Ako su buče veće, napravite veću količinu juhe, prelijte u posudice, dobro ih zatvorite i spremite u zamrzivač.
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od jagoda i rabarbare45 min12345
-
JuheJuha od piletine, kukuruza i avokada35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345