Juha od bundeve i bosiljka

Lagana, ukusna i kremasta.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 3 šalice nasjeckane bundeve
- 5 šalica povrtnog temeljca
- 1.5 šalica listova bosiljka sol papar
Priprema
Zagrijte 2 žlice ulja u loncu. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte bundevu i temeljac, pustite da proključa i kuhajte 15 do 20 minuta.
Uklonite s vatre i dodajte bosiljak. Stavite juhu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Posolite i popaprite po želji, dodajte preostali dio maslinovog ulja i još jednom izmiksajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345