Juha od celera i mrkve

Juha od celera i mrkve

Juha od celera i mrkve
  • Objavljeno: Utorak, 06.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Hrskave stabljike celer čine popularnim niskokaloričnim zalogajem, a može pružiti niz zdravstvenih prednosti. Ako ga ne volite sirovog, probajte ga u kremastoj, okrepljujućoj i ukusnoj juhi od celera.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300g nasjeckanog celera
  • 500g nasjeckane mrkve
  • 1l povrtnog temeljca
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/4 žličice ružmarina

Priprema

Zagrijte ulje u loncu. Dodajte povrće i vodu. Kuhajte oko 15 minuta. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Stavite smjesu u blender i miksajte dok ne postane kompaktna. Podgrijte i poslužite.

Celer sadrži visoku razinu nekoliko vrsta antioksidanata, uključujući flavonoide. Oni se bore protiv slobodnih radikala kako bi ograničili oksidativni stres i mogli bi igrati ulogu u smanjenju rizika od raka. Dobar izvor vitamina A, C, K, kalija i folata.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti