Juha od đumbira i mrkve

Juha od đumbira i mrkve

Juha od đumbira i mrkve
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i fina juhica.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 do 3 mlada luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1/3 šalice naribanog đumbira
  • 450g nasjeckane mrkve
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/2 žličice kurkume
  • 4 šalice vode
  • 1/4 šalice jogurta

Priprema

Luk očistite i ostavite bijeli i svijetlo zeleni dio za juhu. Zagrijte ulje u loncu, dodajte luk, češnjak đumbir. Kuhajte 1 do 2 minute.

Dodajte mrkvu, sol, cimet, kurkumu i kuhajte 1 do 2 minute. Dodajte vodu, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 20 do 25 minuta,

U blenderu smjesu miksajte dok ne postane kompaktna. Poslužite sa žlicom jogurta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti