Juha od graha i celera

Hranjiva i ukusna juha za četvero!
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 crveni luk, tanko narezan
- 4 prutića celera, narezanih
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 400 g konzerviranog skuhanog graha, ocijeđenog
- 400 g rajčica (može i konzerviranih)
- 1 velika žlica pasiranih rajčica
- 1 povrtna kocka za temeljac
- Sol
- Crni papar
Priprema
Na ulju, na laganoj vatri, zdinstajte luk i celer u velikom loncu, taman dok luk ne bude mekan i ne počne se karamelizirati. Dodajte češnjak i nastavite dinstati još par minuta.
Dodajte grah, rajčice i pasiranu rajčicu te sve dobro promiješajte.
Začinite sa solju i paprom te još nadrobite kocku za temeljac.
Ostavite neka se krčka još deset minuta, a zatim odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheTalijanska juha od povrća1:10h12345
-
JuheKremasta juha od brokule i celera20 min12345
-
JuheJuha od povrća i krumpira30 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345