Juha od jagoda i rabarbare

Pomalo neobična juha, ali ništa manje ukusna.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 92 kcal / 384,93 kJ
Sastojci
- 4 šalice nasjeckane rabarbare, svježe ili zamrznute
- 3 šalice vode
- 1 1 / 2 šalice narezanih jagoda
- 1 žličica šećera
- 1 / 8 čajne žličice soli
- 1 / 3 šalice nasjeckanog svježeg bosiljka ili mente
Nutritivne vrijednosti
92 kalorije
0 g masnoće
0 mg kolesterola
22 g ugljikohidrata
2 g proteina
3 g vlakana
86 mg natrija
427 mg kalija
Priprema
Prokuhajte rabarbaru i 3 šalice vode. Kuhajte dok rabarbara ne postane vrlo mekana, oko 5 minuta. Stavite u zdjelu i pustite da se hladi najmanje 20 minuta.
Rabarbaru stavite u blender. Dodajte jagode, šećer i sol i sve usitnite u blenderu. Vratite u zdjelu i umiješajte bosiljak (ili mentu). Poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Juhe
-
JuhePileća juha s rezancima50 min12345
-
JuheJuha od graška1:30h12345
-
JuheJuha od brokule i sira za mršavljenje30 min12345
-
JuheUkusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare35 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345