Juha od jagoda i rabarbare

Juha od jagoda i rabarbare

Juha od jagoda i rabarbare
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pomalo neobična juha, ali ništa manje ukusna.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 92 kcal / 384,93 kJ

Sastojci

  • 4 šalice nasjeckane rabarbare, svježe ili zamrznute
  • 3 šalice vode
  • 1 1 / 2 šalice narezanih jagoda
  • 1 žličica šećera
  • 1 / 8 čajne žličice soli
  • 1 / 3 šalice nasjeckanog svježeg bosiljka ili mente

Nutritivne vrijednosti

92 kalorije
0 g masnoće
0 mg kolesterola
22 g ugljikohidrata
2 g proteina
3 g vlakana
86 mg natrija
427 mg kalija


Priprema

Prokuhajte rabarbaru i 3 šalice vode. Kuhajte dok rabarbara ne postane vrlo mekana, oko 5 minuta. Stavite u zdjelu i pustite da se hladi najmanje 20 minuta.

Rabarbaru stavite u blender. Dodajte jagode, šećer i sol i sve usitnite u blenderu. Vratite u zdjelu i umiješajte bosiljak (ili mentu). Poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti