Juha od leće

Juha od leće

Juha od leće
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova gusta i ukusna juha odlično ide uz domaći kruh.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 205 kcal / 857,72 kJ

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 žličice soli
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica crvene paprike
  • 6 šalica povrtne juhe
  • 2 šalice suhe leće
  • 1 list lovora
  • 1/8 žličice majčine dušice
  • 1 žličica svježeg soka od limuna
  • papar

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi preko srednje jake vatre. Dodajte luk i 1 žličicu soli. Kuhajte, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu uz miješanje. Dodajte kumin i papriku. Kuhajte i miješajte 30 sekundi.

Dodajte juhu, sol, leću, lovorov list i majčinu dušicu. Ostavite da prokuha. Kada prokuha, poklopite i kuhajte 30 do 40 minuta na laganoj vatri.

Izvadite lovorov list, umiješajte sok od limuna, začinite paprom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti