Juha od leće i limuna

Juha od leće i limuna

Juha od leće i limuna
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i slasna juha za Vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 45 ml maslinovog ulja
  • 1 veliki crveni luk, sitno narezan
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 15 ml pasirane rajčice
  • 2 g mljevenog kumina
  • 1 g soli, ili po želji
  • 0,5 g svježe mljevenog crnog papra
  • 0,3 g čilija u prahu, ili po želji
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 200 g crvene leće
  • 1 velika mrkva, narezana na kockice
  • 30 ml soka od limuna, ili po želji
  • 10 g svježe nasjeckanog peršina
  • 20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 g čilija u prahu

Priprema

Zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane zlatno smeđi, to jest oko 5 minuta. Umiješajte pasiranu rajčicu, kumin, sol, crni papar i 1/8 žličice čilija u prahu. Kuhajte i miješajte 2 minute, taman dok se začini upiju.

Umiješajte pileći temeljac, leću i mrkvu. Dovedite do vrenja na visokoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i pirjajte dok leća ne budu mekana, znači na oko 30 minuta.

Sa štapnim blenderom smiksajte juhu, no nemojte do kraja kako ne bi bila potpuno kašasta.

Umiješajte sok od limuna i peršin, a zatim začinite sa solju po želji.

Poškropite s maslinovim uljem i prstohvatom čilija u prahu.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti