Juha od leće i limuna

Zdrava i slasna juha za Vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 45 ml maslinovog ulja
- 1 veliki crveni luk, sitno narezan
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 15 ml pasirane rajčice
- 2 g mljevenog kumina
- 1 g soli, ili po želji
- 0,5 g svježe mljevenog crnog papra
- 0,3 g čilija u prahu, ili po želji
- 1 l pilećeg temeljca
- 200 g crvene leće
- 1 velika mrkva, narezana na kockice
- 30 ml soka od limuna, ili po želji
- 10 g svježe nasjeckanog peršina
- 20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 g čilija u prahu
Priprema
Zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Umiješajte luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane zlatno smeđi, to jest oko 5 minuta. Umiješajte pasiranu rajčicu, kumin, sol, crni papar i 1/8 žličice čilija u prahu. Kuhajte i miješajte 2 minute, taman dok se začini upiju.
Umiješajte pileći temeljac, leću i mrkvu. Dovedite do vrenja na visokoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i pirjajte dok leća ne budu mekana, znači na oko 30 minuta.
Sa štapnim blenderom smiksajte juhu, no nemojte do kraja kako ne bi bila potpuno kašasta.
Umiješajte sok od limuna i peršin, a zatim začinite sa solju po želji.
Poškropite s maslinovim uljem i prstohvatom čilija u prahu.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345