Juha od leće, slanutka i čilija

Juha od leće, slanutka i čilija

Juha od leće, slanutka i čilija
  • Objavljeno: Petak, 22.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ugrijte se ukusnom i zdravom juhom.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice sjemenki kumina
  • 1/2 žličice čilija
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 140g leće
  • 850ml povrtnog temeljca ili vode
  • 400g nasjeckane rajčice
  • 200g slanutka
  • 1 žlica korijandra
  • 4 žlice kiselog vrhnja

Priprema

Zagrijte lonac i pržite sjemenke kumina i čili bez ulja oko 1 minutu, dok sjemenke ne počnu pucketati. Dodajte ulje i luk, kuhajte oko 5 minuta. dodajte leće, temeljac i rajčice i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta, dok leća ne omekani.

Pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiksajte. Vratite ju u lonac, dodajte slanutak i korijandar. Kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući. Juhu poslužite na tanjure i na svaki stavite 1 žlicu kiselog vrhnja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti