Juha od mrkve, đumbira i naranče
Đumbir smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslaca
- 500g očišćene i nasjeckane mrkve
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 žlica naribanog svježeg đumbira
- naribana korica i sok od 1/2 naranče
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 2 šalice vode
- sol
- papar
Priprema
Rastopite maslac u tavi. Dodajte mrkvu, luk i sol i dinstajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Dodajte đumbir, koricu od naranče, temeljac i vodu. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta.
U blenderu ili pomoću štapnog miksera juhu dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheJuha od kurkume i mrkve10 min12345
-
JuheJuha od repe i naranče25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345