Juha od mrkve i đumbira
- Objavljeno: Četvrtak, 11.11.2021.
Slatkasta mrkva i pikantni đumbir čine savršenu kombinaciju koja će vas ugrijati!
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 450 g nasjeckane mrkve
- 2 naribana režnja češnjaka
- 1.5 l povrtnog temeljca ili vode
- 1.5 žličica naribanog svježeg đumbira ili pola žličice đumbira u prahu
Priprema juhe od mrkve i đumbira
- U velikom loncu zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.
- Kada luk omekša dodajte češnjak i mrkvu te kratko popržite.
- Zatim ulijte temeljac, a nakon što proključa poklopite da se kuha oko 20 minuta.
- Uklonite juhu s vatre i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Juhu vratite na vatru, dodajte đumbir i kuhajte još 10 minuta.
Pročitajte kako i zašto piti čaj od đumbira!