Juha od mrkve i đumbira

Slatkasta mrkva i pikantni đumbir čine savršenu kombinaciju koja će vas ugrijati!

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 450 g nasjeckane mrkve
  • 2 naribana režnja češnjaka
  • 1.5 l povrtnog temeljca ili vode
  • 1.5 žličica naribanog svježeg đumbira ili pola žličice đumbira u prahu

Priprema juhe od mrkve i đumbira

  1. U velikom loncu zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.
  2. Kada luk omekša dodajte češnjak i mrkvu te kratko popržite.
  3. Zatim ulijte temeljac, a nakon što proključa poklopite da se kuha oko 20 minuta.
  4. Uklonite juhu s vatre i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  5. Juhu vratite na vatru, dodajte đumbir i kuhajte još 10 minuta.

Pročitajte kako i zašto piti čaj od đumbira!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali