Juha od piletine, kukuruza i avokada
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g pilećeg filea (prsa ili batak bez kostiju)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manji luk (oko 80 g)
- 2 češnja češnjaka
- 1 crvena paprika (oko 150 g)
- 1 žuta paprika (oko 150 g)
- 200 g kukuruza (može biti iz konzerve, dobro ispran)
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 zrela avokada (oko 300 g bez koštice i kore)
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žličica kumina
- sol i papar po ukusu
- sok od 1 limete (oko 40 ml)
- svježi korijander ili peršin za posipanje (po želji)
Priprema
-
Pileći file narežite na kockice ili trakice. U loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju, 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.
-
U istom loncu, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još 1 minutu. Zatim dodajte narezanu crvenu i žutu papriku i nastavite pržiti dok ne omekšaju, 5-7 minuta.
-
U lonac dodajte kukuruz, mljevenu crvenu papriku, kumin i pileći temeljac. Pustite da zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
-
Dok se juha kuha, pripremite avokado. Prepolovite avokado, uklonite košticu, izvadite meso i narežite ga na kockice. Dodajte avokado u juhu, zajedno s prethodno ispečenom piletinom, i kuhajte još 5 minuta.
-
Umiješajte sok od limete, te po ukusu dodajte sol i papar. Poslužite juhu toplo, posipanu svježim korijanderom ili peršinom.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
JuheLjetna juha od kukuruza40 min12345
-
JuheNiskokalorična krem juha30 min12345
-
JuheTajlandska juha od piletine i gljiva15 min12345
-
JuheJuha od avokada i tikvica40 min12345
-
JuheJuha od avokada i graška20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti