Juha od tikvica i špinata
Lagana ideja za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 luk, nasjeckani
- 2 tikvice, nasjeckane
- 1 krumpir, nasjeckan
- 100 g špinata, nasjeckanog
- 3 grančice svježeg peršina
- 1,2 l povrtnog temeljca
- 150 ml vrhnja
- Sol
- Crni papar
Priprema
Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i tikvice. Čekajte do trenutka dok ne postanu lagano prozirni.
Dodajte krumpir, peršin, špinat i temeljac. Kada juha dođe do vrenja, smanjite jačinu vatre i ostavite tako kroz 20 minuta. Pričekajte dok se juha ohladi prije nego što počnete miješati ili miksati kako bi dobili kašastu juhu.
Vratite juhu u čistu posudu, dodajte vrhnje te sol i papar.
Lagano podgrijte, bez da juha dođe do vrenja i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheAlkalna zelena juha35 min12345
-
JuheZelena juha s jogurtom i pinjolima30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345