Juha s graškom i račićima
Ukusna juha za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 496 kcal / 2.075,26 kJ
Sastojci
- 2 luka izrezana na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 krumpira izrezana na kockice
- 8 šalica juhe od povrća sa smanjenim udjelom natrija
- sol i papar
- 450 g kuhanog graška
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 450 g svježih račića
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti po osobi:
Kalorije 496
Masti12g (zasićene masti 3g)
Kolesterol 129mg
Natrij 899mg
Ugljikohidrati 54g
Dijetalna vlakna 10g
Proteini 43g
Priprema
Popecite luk na maslinovom ulju 1 minutu i dodajte krumpir. Dodajte juhu od povrća, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
Uklonite s topline i ostavite oko 1 do 2 sata da se ohladi. Kad se juha ohladi, dodajte kuhani grašak. Stavite smjesu u blender i miksajte. Procijedite smjesu kroz cjedilo.
Na srednjoj toplini podgrijte juhu i dodajte muškatni oraščić. Račiće prepržite na malo ulja, otprilike 3 minute. Juhu poslužite u zdjelicama. U svaki zdjelicu dodajte račiće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKrem juha od graška30 min12345
-
JuheLjetna juha od graška50 min12345
-
JuheJuha od potočarke i komorača45 min12345
-
JuheJuha od krumpira i metvice30 min12345
-
JuheJuha od graška i krumpira30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345