Juha s graškom i račićima

Juha s graškom i račićima

Juha s graškom i račićima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna juha za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 496 kcal / 2.075,26 kJ

Sastojci

  • 2 luka izrezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 krumpira izrezana na kockice
  • 8 šalica juhe od povrća sa smanjenim udjelom natrija
  • sol i papar
  • 450 g kuhanog graška
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 450 g svježih račića

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 496
Masti12g (zasićene masti 3g)
Kolesterol 129mg
Natrij 899mg
Ugljikohidrati 54g
Dijetalna vlakna 10g
Proteini 43g


Priprema

Popecite luk na maslinovom ulju 1 minutu i dodajte krumpir. Dodajte juhu od povrća, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

Uklonite s topline i ostavite oko 1 do 2 sata da se ohladi. Kad se juha ohladi, dodajte kuhani grašak. Stavite smjesu u blender i miksajte. Procijedite smjesu kroz cjedilo.

Na srednjoj toplini podgrijte juhu i dodajte muškatni oraščić. Račiće prepržite na malo ulja, otprilike 3 minute. Juhu poslužite u zdjelicama. U svaki zdjelicu dodajte račiće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti