Krem juha od pečene cikle i krumpira

Krem juha od pečene cikle i krumpira

Krem juha od pečene cikle i krumpira
  • Objavljeno: Srijeda, 14.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i ukusna juha s ciklom i krumpirom zasigurno će izmamiti osmijehe svim ljubiteljima kremastih toplih predjela.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g krumpira, narezanog na kockice
  • 300 g oguljene cikle, narezane na kockice
  • maslinovo ulje
  • sol i mljeveni crni papar, po želji
  • 1 stabljika celera, narezanog na kockice
  • 1 glavica crvenog luka, narezana na kockice
  • 1 režanj češnjaka, sitno narezan
  • 1000 ml pilećeg temeljca
  • 1 g sušene majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 350 ml punomasnog mlijeka
  • 15 ml soka od limuna

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite krumpir i ciklu u lim za pečenje i prelijte sa 1 žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
  2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju, to jest oko 1 sat, zatim dopustite da se sve ohladi.
  3. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte celer, luk i češnjak. Dinstajte lagano, često miješajući, sve dok luk ne bude proziran, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte pečeno povrće, pileći temeljac, timijan i lovorov list, dovedite sve do vrenja i smanjite vatru.
  4. Pirjajte sve dok celer ne bude jako mekan, cca 45 minuta.
  5. Uklonite s vatre i odbacite lovorov list. Smiksajte juhu u loncu s blenderom dok ne bude jako kašasta, a zatim umiješajte mlijeko i sok od limuna.
  6. Poslužite vruće i ukrasite po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti