Krem juha od poriluka i krumpira

Ova ukusna krem juha od poriluka i krumpira gotova je za pola sata, a priprema se od samo četiri sastojka.

Sastojci

  • 2 poriluka
  • 3 srednja krumpira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar po ukusu

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 300 g):

  • Energija: 250 kcal
  • Proteini: 6 g
  • Masti: 12 g
  • Ugljikohidrati: 30 g
  • Vlakna: 4 g
  • Prirodni šećeri: 3 g

Priprema

  1. Poriluk dobro operite i narežite na kolutiće. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Češnjak sitno nasjeckajte.
  2. U loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte poriluk i češnjak, te pirjajte dok poriluk ne omekša (oko 5 minuta).
  3. Dodajte krumpir i nastavite pirjati još 2-3 minute. Zatim ulijte povrtni temeljac i kuhajte dok krumpir ne omekša (oko 20 minuta).
  4. Izmiksajte juhu štapnim mikserom dok ne postane kremasta. Dodajte vrhnje za kuhanje i prokuhajte još 2-3 minute. Začinite solju i paprom.

Prijedlog za serviranje

Juhu poslužite uz svježe narezani peršin ili pržene krutone od kruha. Za dodatni okus, možete dodati malo ribanog sira ili kapu ulja.

Dodatni savjeti

  1. Ako želite intenzivniji okus, dodajte malo curryja ili muškatnog oraščića u juhu.
  2. Juhu možete pripremiti unaprijed i podgrijati prije posluživanja.
  3. Za vegansku verziju, zamijenite vrhnje za kuhanje biljnim vrhnjem.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali