Kremasta juha od artičoka

Ukusna i topla juha od artičoka.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 30g maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 900g artičoka, oguljenih i narezanih
- 900ml povrtne juhe
- 60ml vrhnja
- 30g nasjeckanog vlasca
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi, dodajte luk i češnjak i lagano pirjajte. Nakon otprilike pet minuta, dodajte artičoke i juhu i dobro promiješajte.
Kada prokuha, smanjite toplinu i lagano pirjajte oko 20 minuta ili dok artičoke ne omekšaju. Blenderom usitnite sadržaj.
Dodajte vrhnje, začinite po želji i poslužite posuto s vlascem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od potočarke i aričoka20 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345