Krem juha od gljiva

Krem juha od gljiva

Krem juha od gljiva
  • Objavljeno: Petak, 15.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova slasna krem juha od svježih gljiva ima jedinstven i bogat okus pa je izvrsna kao toplo predjelo ili zasebno vegetarijansko jelo kojem možete dodati komadiće prepečenog kruha.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g shiitake gljiva, narezanih
  • 100 g šampinjona, narezanih
  • 50 g maslaca
  • 2 crvena luka, narezana
  • 15 g brašna
  • 400 ml pilećeg ili povrtnog temeljca (ovisno o željama)
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • prstohvat soli 
  • prstohvat papra
  • 1 g cimeta (po želji)

Priprema

  1. Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte shiitake, šampinjone i luk 5-10 minuta ili dok ne omekšaju. Ako želite, umjesto ove dvije vrste, možete koristiti i druge vrste gljiva, a možete i kombinirati 3 ili više vrsta.
  2. Lagano dodajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Postupno umiješajte i temeljac, kojeg ste prethodno rastopili u 2 dl vruće vode. Po potrebi dodajte još vode pa kuhajte dok se sve sjedini, 5-6 minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Kad se juha zgusne, najprije dodajte vrhnje za kuhanje pa sol i papar (količinu koju želite), a po želji možete posuti cimetom.
  4. Ponovno zagrijte juhu na laganoj vatri, ali nemojte dopustiti da dođe do vrenja.
  5. Ako servirate kao vegetarijanski obrok, možete dodati i kockice prepečenog kruha. Poslužite toplo, s dekoracijom po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti