Kremasta juha od pečenog češnjaka
Ojačat će imunitet i ukloniti toksine.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žličice timijana
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1/2 šalice mlijeka
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Odvojite češanj od češnjaka i neoguljene ih stavite na aluminijsku foliju. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i posolite. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Izvadite i pustite da se hladi.
Kada se češnjak ohladi ogulite ga i stavite sa strane. U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i timijan. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte temeljac, smanjite vatru na najniže, poklopite i pustite da se kuha oko 20 minuta. Premjestite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte mlijeko, sol i papar, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od rajčice i luka za borbu protiv raka prostate50 min12345
-
JuheJuha od češnjaka i peršina40 min12345
-
JuheJuha od češnjaka45 min12345
-
JuheJuha od piva i luka40 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345