Kremasta juha od pečenog češnjaka

Kremasta juha od pečenog češnjaka

Kremasta juha od pečenog češnjaka
  • Objavljeno: Utorak, 25.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ojačat će imunitet i ukloniti toksine.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žličice timijana
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice mlijeka
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite češanj od češnjaka i neoguljene ih stavite na aluminijsku foliju. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i posolite. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Izvadite i pustite da se hladi.

Kada se češnjak ohladi ogulite ga i stavite sa strane. U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i timijan. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte temeljac, smanjite vatru na najniže, poklopite i pustite da se kuha oko 20 minuta. Premjestite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte mlijeko, sol i papar, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti