Kremasta juha od potočarke s bademima

Kremasta juha od potočarke s bademima

Kremasta juha od potočarke s bademima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Juha koja će vas zagrijati.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckane glavice luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjala
  • 2 nasjeckana krumpira
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 3 nasjeckane kitice potočarke
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 žlice badema

Priprema

U loncu zagrijte ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte krumpir i dinstajte oko 3 minute. Dodajte pileći temeljac, pokrijte i pirjajte oko 15 minuta.

Dodajte potočarku i kuhajte oko 3 minute. Stavite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte sol i papar. Podgrijte na laganoj vatri i dodajte kiselo vrhnje.

Bademe nasjeckajte i pecite na tavi bez ulja dok ne poprime zlatno žutu boju. Juhu stavite na tanjure pospite bademima i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti