Kremasta juha od tikvica i mrkve

Iskoristite sezonu tikvica i pripremite idealan recept za ljetne dane!

Sastojci

  • 2 nasjeckane tikvice
  • 3  nasjeckane mrkve
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 žlica maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Priprema kremaste juhe od tikvica i mrkve

  1. Rastopite maslac u loncu, dodajte luk i češnjak i dinstajte 2 do 3 minute.
  2. Dodajte tikvice i mrkve, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte 3 do 4 minute.
  3. Dodajte vode toliko da prekrije povrće. Posolite i popaprite te kuhajte dok mrkva ne postane mekana.
  4. Štapnim mikserom ili u blenderu smjesu dobro izmiješajte, vratite u lonac i dodajte vrhnje za kuhanje.
  5. Kuhajte dok ne proključa, uklonite s vatre i poslužite.

Tikvice su bogate magnezijem, vitaminom C, vitaminom A, kalijem, fosforom, bakrom, vitaminom B i folnom kiselinom. Mogu potaknuti mršavljenje i poboljšati zdravlje srca, očiju i crijeva. Ukusne su u varivima i juhama, kao prilog glavnom jelu, pa čak i u desertima.

Mrkva može smanjiti kolesterol i održati vitkost. Sadrži velike količine beta-karotena, vlakana, vitamina K, kalija i antioksidansa. Koristi se u borbi protiv anemije, pomaže održavanju dobrog vida i kod problema ispadanja kose.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali