Kremasta juha od vrganja
Juhu od vrganja lako možete pripremiti i zamrznuti.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 350 kcal / 1.464,40 kJ
Sastojci
- 25g sušenih vrganja
- 25g maslaca
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckan češanj češnjaka
- 400g gljiva
- 850 ml povrtnog temeljca
- 200ml kiselog vrhnja
Priprema
Vrganje prelijte kipućom vodom.
Zagrijte maslac na tavi. Dinstajte luk i češnjak oko 5 minuta. Dodajte vrganje i gljive i kuhajte 5 minuta. Prelijte temeljcem. Kada prokuha, nastavite kuhati 20 minuta. Umiješajte vrhnje i kuhajte još par minuta.
Juhu dobro izmiješajte u blenderu i poslužite.
Vrganj je jedna od najrasprostranjenijih i najpopularnijih jestivih gljiva. Vrganji se često se koriste kao sastojak u juhama, rižotima i umacima, a mogu se konzumirati i pečeni, kao prilogu povrću. Bogati su mineralima, a zbog velikog udjela bjelančevina odlični su kao zamjena za meso.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheGusta juha od povrća30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345