Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve

Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve

Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavna, kremasta juha idealna je za laganu večeru u ovim hladnijim danima.
Izvor slike: Depositphoto
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 nasjeckane paprike
  • 2 šalice nasjeckanog kelja
  • 2 žlice sezamovog ili orahovog ulja
  • 450 ml pirea od bundeve
  • 425 g kuhanog i ocijeđenog crnog graha
  • 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 2 žlice naribanog đumbira
  • 1 žličicu kardamoma
  • 1/2 žlice ljutog umaka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • pržene sjemenke bundeve, po želji

Priprema

Na ulju kratko prepržite papriku i kelj.

Dodajte preostale sastojke (osim bundevinih sjemenki) i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

Juhu izmiješaje štapnim mikserom ili blenderom i poslužite s prženim sjemenkama bundeve.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti