Ljetna juha od graška

Grašak je jako dobar izvor vitamina C, K i dijetalnih vlakana.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2 šalice vode
- 1 pečena tikvica
- 1/2 šalice nasjeckane zelene paprike
- 1.5 šalica brokule
- 2 žlice naribanog đumbira
- 1/4 žličice soli
- 1/4 šalice prehrambenog kvasca
- 1/2 šalice graška
- sok od 1/2 limuna
Priprema
U lonac stavite tikvice i papriku i dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju. Dodajte temeljac, vodu, brokulu, grašak, đumbir, sol i kvasac. Dobro promiješajte i nastavite kuhati dok grašak ne omekša.
Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. Pomoću štapnog miksera smjesu dobro izmiješajte i vratite u lonac. Kuhajte dok ne počne ključati, uklonite s vatre, dodajte sok od limuna, promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKrem juha od graška30 min12345
-
JuheJuha od potočarke i komorača45 min12345
-
JuheJuha od krumpira i metvice30 min12345
-
JuheJuha od graška i krumpira30 min12345
-
JuheJuha od avokada i graška20 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345