Ljetna juha od kukuruza
- Objavljeno: Subota, 13.08.2022.
Juha od kukuruza lagani ne sadrži mnogo kalorija pa je izvrstan obrok za sve koji paze na liniju!
Sastojci
- 150 g kukuruza (u konzervi) ili 6-7 klipova
- 150 g bijelog graha (u konzervi)
- 2 pileće kocke za juhu
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice kumina
- ½ žličice čilija
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žlica octa
- prstohvat crnog papra
- prstohvat soli
- 1 dl kokosovog mlijeka (za dekoraciju)
Priprema juhe od kukuruza
- Očistite kukuruz i odvojite od klipa. U loncu za juhu zagrijte maslinovo ulje i dodajte kukuruz, nasjeckani luk, sol i papar. Kuhajte 8-10 minuta pa dodajte nasjeckani češnjak. Ako koristite kukuruz iz konzerve, iscijedite vodu prije nego što stavite na vatru.
- Zatim dodajte kumin, čili i crvenu papriku te kuhajte još 3-4 minute na srednjoj vatri uz neprestano miješanje.
- Dodajte pileće kocke, procijeđeni grah i ocat. Stavite poklopac i ostavite da se kuha na laganoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi par minuta.
- Rashlađenu juhu stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite u posudu, ukrasite kokosovim mlijekom, crvenom paprikom ili vlascem i poslužite toplo.
Otkrivamo koji su najbolji recepti s kukuruzom!
Kukuruz je idealna namirnica za tesiranje rada crijeva. Klip kukuruza ima 80 do 100 kcal. Bogat je ugljikohidratima, a siromašan mastima te predstavlja dobar izvor brzo raspoložive energije.
Vezani sadržaj:
- Provjerite zdravlje svojih crijeva uz pomoć kukuruza!
- Složenac od tikvica i kukuruza
- Otkrijte 5 laganih juha za dobru probavu