Ljetna juha od kukuruza

Juha od kukuruza lagani ne sadrži mnogo kalorija pa je izvrstan obrok za sve koji paze na liniju!

Sastojci

  • 150 g kukuruza (u konzervi) ili 6-7 klipova
  • 150 g bijelog graha (u konzervi)
  • 2 pileće kocke za juhu
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice kumina
  • ½ žličice čilija
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 žlica octa
  • prstohvat crnog papra
  • prstohvat soli
  • 1 dl kokosovog mlijeka (za dekoraciju)

Priprema juhe od kukuruza

  1. Očistite kukuruz i odvojite od klipa. U loncu za juhu zagrijte maslinovo ulje i dodajte kukuruz, nasjeckani luk, sol i papar. Kuhajte 8-10 minuta pa dodajte nasjeckani češnjak. Ako koristite kukuruz iz konzerve, iscijedite vodu prije nego što stavite na vatru.
  2. Zatim dodajte kumin, čili i crvenu papriku te kuhajte još 3-4 minute na srednjoj vatri uz neprestano miješanje.
  3. Dodajte pileće kocke, procijeđeni grah i ocat. Stavite poklopac i ostavite da se kuha na laganoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi par minuta.
  4. Rashlađenu juhu stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite u posudu, ukrasite kokosovim mlijekom, crvenom paprikom ili vlascem i poslužite toplo.

Otkrivamo koji su najbolji recepti s kukuruzom!

Kukuruz je idealna namirnica za tesiranje rada crijeva. Klip kukuruza ima 80 do 100 kcal. Bogat je ugljikohidratima, a siromašan mastima te predstavlja dobar izvor brzo raspoložive energije.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali