Ljetna povrtna juha
Juha bi se trebala naći na našem jelovniku dva puta tjedno.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 8 nasjeckanih češanja češnjaka
- 2 šalice naribane muškatne bundeve
- 2 šalice nasjeckanih tikvica
- 2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
- 2 žličice dimljene paprike
- 2 žličice origana
- 2 šake skuhanog slanutka
- 1/4 šalice crnog vina
- 5 šalica povrtnog temeljca
- 1/4 šalice zelenih maslina
- sol
- papar
Priprema
U velikom loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i luk i pirjajte 2 do 3 minute. Dodajte bundevu, tikvice i cherry rajčice. Kuhajte, povremeno miješajući, 3 do 4 minute.
Dodajte začine i promiješajte. Dodajte slanutak, crveno vino, masline i temeljac. Kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite vatru i kuhajte još 10 do 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
JuheNarančasta juha izvrsnog okusa30 min12345
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345