Ljuti gazpacho

Ljuti gazpacho

Ljuti gazpacho
  • Objavljeno: Petak, 28.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Gazpacho je španjolska hladna juha od rajčica s povrćem.
Vrijeme pripreme: 2:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 do 8 nasjeckanih rajčica
  • 1/2 nasjeckanog krastavca bez koštica
  • 1 nasjeckana zelena paprika
  • 2 nasjeckane čili papričice bez sjemenki
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/3 šalice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Trećinu povrća (rajčicu, krastavce i papriku) stavite u blender. Dodajte češnjak, papričice, vinski ocat, maslinovo ulje, prstohvat soli i papra. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Ulijte smjesu u staklenu zdjelu. Dodajte sok od limuna, preostalo sjeckano povrće i začinite po želji. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Prije posluživanja ukrasite peršinom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti