Mađarska juha od crvene leće

Mađarska juha od crvene leće

Mađarska juha od crvene leće
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mađarski recept za juhu od crvene leće lagani je veganski obrok koji će vam pokazati da za dobro jelo ne trebate posebne namirnice, a umjesto juhe, od istih možete napraviti i varivo.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g crvene leće
  • 150 g luka
  • 200 g pasirane rajčice
  • 3 mrkve
  • 2 dl vode
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žličice slatke paprike
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice soli
  • prstohvat papra
  • 1 dl kokosovog ili punomasnog mlijeka

Priprema

  1. Na vatri zagrijte vodu i dodajte usitnjeni luk i češnjak te nasjeckanu mrkvu. Smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta, dok povrće malo ne omekša.
  2. Maknite s vatre i dodajte još 2 čaše vode, leću, rajčicu, papriku i senf. Vratite na štednjak, na srednju vatru i ostavite da se kuha 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Dodajte papar, sol i mlijeko i dobro izmiješajte. Ostavite da se još kratko kuha, dok leća malo ne omekša.
  4. PPazite da se leća ne prekuha, dodajte po želji još soli i papra, izmiješajte i poslužite toplo s prepečenim kruhom i dekoracijom po želji. Ako želite dobiti gustu juhu ili varivo, najprije skuhajte leću s povrćem pa dio usitnite u blenderu i pratite ostale korake.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti