Neobična juha od bundeve s rižom i jabukom

Neobična juha od bundeve s rižom i jabukom

Neobična juha od bundeve s rižom i jabukom
  • Objavljeno: Srijeda, 07.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova začinjena i ukusna juha zagrijat će cijelo tijelo.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 212 kcal / 887,01 kJ

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ili repičinog ulja
  • 2 sitno nasjeckana luka
  • 2 sitno nasjeckane jabuke
  • 3 sitno nasjeckana komada celera
  • ½ male muškatne bundeve, oguljene i nasjeckane
  • 2 do 3 žlice curryja u prahu
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica sjemenki crnog kima
  • 800g nasjeckanih rajčica
  • 1 ½ l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 140 g basmati riže
  • šaka nasjeckanog peršina
  • grčki jogurt

Priprema

Dinstajte luk 10 minuta zajedno s jabukama, celerom i prstohvatom soli. Dodajte bundevu, curry, cimet, kim i malo papra. Pirjajte 2 minute, a zatim umiješajte rajčice i temeljac.

Poklopite i kuhajte 15 minuta. Umiješajte rižu, poklopite i kuhajte još 12 minuta dok riža ne bude kuhana.

Po potrebi, još začinite. Umiješajte peršin i poslužite sa žlicom jogurta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti