Pileća juha s kukuruzom (bez laktoze)
- Objavljeno: Utorak, 25.05.2021.
Ova ukusna pileća juha s kukuruzom je odlična za probavu i zdravlje crijeva.
Sastojci
- 1 l vode
- 400 g pilećih prsa bez kostiju i kože
- 2 jaja
- 2 konzerve kukuruza
- 2 krumpira
- ¼ naribane glavice kupusa
- 3 nasjeckana mlada luka
- 1 žlica ribanog đumbira
- 2 žlice umaka od soje
- 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
Priprema pileće juhe s kukuruzom
1. U lonac stavite grijati vodu i kada zaključa dodajte pileća prsa u komadu. Smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta. Izvadite piletinu i pričekajte da se malo ohladi, a zatim ju usitnite pomoću 2 vilice.
2. Dok piletina kuha, jednu konzervu kukuruza procijedite usitnite štapnim mikserom kako biste dobili pire.
3. Vodu u kojoj se kuhala piletina vratite na vatru te dodajte kupus i krumpir narezan na kockice.
3. Nakon što je voda proključala umiješajte kukuruz, pire od kukuruza, usitnjenu piletinu, đumbir, umak od soje i mladi luk te kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
4. U manjoj zdjelici umutite jaja i polako ulijte u juhu uz konstantno miješanje kako bi se napravili rezanci od jaja.
5. Kuhajte još 3 minute, dodajte peršin i poslužite.