Pileća juha s kukuruzom (bez laktoze)

Ova ukusna pileća juha s kukuruzom je odlična za probavu i zdravlje crijeva.

Sastojci

 

  • 1 l vode
  • 400 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 2 jaja
  • 2 konzerve kukuruza
  • 2 krumpira
  • ¼ naribane glavice kupusa
  • 3 nasjeckana mlada luka
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica svježeg sjeckanog peršina

Priprema pileće juhe s kukuruzom

1. U lonac stavite grijati vodu i kada zaključa dodajte pileća prsa u komadu. Smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta. Izvadite piletinu i pričekajte da se malo ohladi, a zatim ju usitnite pomoću 2 vilice.

2. Dok piletina kuha, jednu konzervu kukuruza procijedite usitnite štapnim mikserom kako biste dobili pire.

3. Vodu u kojoj se kuhala piletina vratite na vatru te dodajte kupus i krumpir narezan na kockice.

3. Nakon što je voda proključala umiješajte kukuruz, pire od kukuruza, usitnjenu piletinu, đumbir, umak od soje i mladi luk te kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

4. U manjoj zdjelici umutite jaja i polako ulijte u juhu uz konstantno miješanje kako bi se napravili rezanci od jaja.

5. Kuhajte još 3 minute, dodajte peršin i poslužite.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali