Pileći ujušak
![Pileći ujušak](/site/assets/files/24099/juha70.300x160.jpg)
Jedan od klasika među juhama
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- piletina (bijelo meso bez kože)
- mrkva
- celer
- peršin
- korijen
- jaja
- brašno glatko ili gustin
- pšenična krupica
- ulje
Priprema:
Piletini odvojite kožu i izrežite je na kockice. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Dodajte piletinu i nastavite pirjati. Kada meso omekša dodajte još vode, a prethodno napravljenu smjesu za noklice (od jaja, brašna i pšenične krupice) dodajte u ujušak. Pustite sve zajedno da lagano kuha, dok noklice ne budu kuhane. Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Izvor:
plivazdravlje.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
JuheVarivo od cvjetače i piletine35 min12345
-
JuheTajlandska juha od piletine i gljiva15 min12345
-
JuhePileća juha s limunom35 min12345
-
JuheJuha od piletine i đumbira50 min12345
-
JuhePileća juha s rezancima50 min12345
Popularni recepti
-
PriloziKimchi1:30h12345
-
Niskokalorična jelaWok s piletinom30 min12345
-
PriloziPolpete od prosa i povrća45 min12345
-
Jela od ribeHobotnica s krumpirom kao ispod peke2:30h12345
-
SalateKrumpir salata s mahunama40 min12345
-
Kruh i pecivaKnedle od kruha30 min12345