Proljetna juha s kus kusom i povrćem

Ova hranjiva juha je odličan izbor za proljetne dane, a možete ju poslužiti i kao lagani ručak.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 narezane stabljike celera
- 2 naribane mrkve
- 2 tanko narezana poriluka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- 2 naribane tikvice
- 2 l pilećeg temeljca
- 250 g kus kusa
- sok od 2 limuna
- 1 sjeckana vezica peršina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- parmezan (po želji)
Priprema proljetne juhe s kus kusom i povrćem
1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i poriluk te pirjajte oko 15 do 20 minuta na niskoj temperaturi. Ako je potrebno podlijte s malo temeljca kako povrće ne bi zagorjelo.
2. Zatim ulijte temeljac, dodajte tikvice te začinite solju i paprom po ukusu.
3. Kada zakuha dodajte kus kus i sok od limuna. Kuhajte još 20 minuta, a pred kraj umiješajte peršin.
4. Prije posluživanja možete dodati parmezan po želji.
Izvor:
eatbreathelove.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345