Proljetna juha s kus kusom i povrćem

Proljetna juha s kus kusom i povrćem

Proljetna juha s kus kusom i povrćem
  • Objavljeno: Utorak, 01.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova hranjiva juha je odličan izbor za proljetne dane, a možete ju poslužiti i kao lagani ručak.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 narezane stabljike celera
  • 2 naribane mrkve
  • 2 tanko narezana poriluka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 protisnuta režnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 2 naribane tikvice
  • 2 l pilećeg temeljca
  • 250 g kus kusa
  • sok od 2 limuna
  • 1 sjeckana vezica peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • parmezan (po želji)

Priprema proljetne juhe s kus kusom i povrćem

1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i poriluk te pirjajte oko 15 do 20 minuta na niskoj temperaturi. Ako je potrebno podlijte s malo temeljca kako povrće ne bi zagorjelo.

2. Zatim ulijte temeljac, dodajte tikvice te začinite solju i paprom po ukusu.

3. Kada zakuha dodajte kus kus i sok od limuna. Kuhajte još 20 minuta, a pred kraj umiješajte peršin.

4. Prije posluživanja možete dodati parmezan po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti