Proljetna juha s kus kusom i povrćem
- Objavljeno: Utorak, 01.06.2021.
Ova hranjiva juha je odličan izbor za proljetne dane, a možete ju poslužiti i kao lagani ručak.
Sastojci
- 4 narezane stabljike celera
- 2 naribane mrkve
- 2 tanko narezana poriluka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- 2 naribane tikvice
- 2 l pilećeg temeljca
- 250 g kus kusa
- sok od 2 limuna
- 1 sjeckana vezica peršina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- parmezan (po želji)
Priprema proljetne juhe s kus kusom i povrćem
1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i poriluk te pirjajte oko 15 do 20 minuta na niskoj temperaturi. Ako je potrebno podlijte s malo temeljca kako povrće ne bi zagorjelo.
2. Zatim ulijte temeljac, dodajte tikvice te začinite solju i paprom po ukusu.
3. Kada zakuha dodajte kus kus i sok od limuna. Kuhajte još 20 minuta, a pred kraj umiješajte peršin.
4. Prije posluživanja možete dodati parmezan po želji.