Toskanska juha Acquacotta

Toskanska juha Acquacotta

Toskanska juha Acquacotta
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova tradicionalna toskanska juha poslužuje se uz jaje.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 239 kcal / 999,98 kJ

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckana celera
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 2 žličice majčine dušice
  • 50g sušenih vrganja
  • 225 g nasjeckane rajčice
  • 850ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 kriške usitnjenog prepečenog kruha
  • 6 poširanih jaja

Priprema

Na maslinovom ulju 10 do 15 minuta dinstajte celer, mrkvu, luk, češnjak i majčinu dušicu.

U međuvremenu, potopite vrganje u toplu vodu na 15 minuta da omekšaju. Ocijedite gljive i grubo ih nasjeckajte. Dodajte u pirjano povrće zajedno s tekućinom u kojoj su se namakale i kuhajte 5 minuta.

Umiješajte rajčice i kuhajte oko 10 minuta, a zatim dodajte temeljac i pustite da kuha. Dodajte peršin i malo začina, i umiješajte prepečeni kruh. Podijelite juhu u tanjure i u svaku ubacite poširano jaje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti