Začinjena juha od leće

Neizostavan jesenski recept koji će ojačati imunitet.

Sastojci

  • 2 velike konzerve leće (800 g)
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 mrkva narezana na kolutiće
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice korijandera
  • 2 žličice đumbira

Priprema začinjene juhe od leće

  1. U loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte oko 4 minute.
  2. Zatim dodajte češnjak, rajčicu i začine te kuhajte uz miješanje.
  3. Nakon 3 minute dodajte leću i temeljac.
  4. Kada prokuha smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali