Začinjena juha od leće
- Objavljeno: Petak, 29.10.2021.
Neizostavan jesenski recept koji će ojačati imunitet.
Sastojci
- 2 velike konzerve leće (800 g)
- 400 g sjeckane rajčice
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 mrkva narezana na kolutiće
- 1 nasjeckana stabljika celera
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 2 žličice kumina
- 2 žličice korijandera
- 2 žličice đumbira
Priprema začinjene juhe od leće
- U loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte oko 4 minute.
- Zatim dodajte češnjak, rajčicu i začine te kuhajte uz miješanje.
- Nakon 3 minute dodajte leću i temeljac.
- Kada prokuha smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10 minuta.