Zdrava juha od graška

Zdrava juha od graška

Zdrava juha od graška
  • Objavljeno: Utorak, 05.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Gusta juha za hladne dane.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 oguljene mrkve izrezane na kockice
  • 2 nasjeckana komada celera
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 šalice graška
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 žličice majčine dušice
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 8 šalica vode
  • 3 krumpira izrezana na kockice
  • 1 žličica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • vlasac za posluživanje

Priprema

Luk, mrkvu, celer, češnjak, grašak, lovor, majčinu dušicu, sol i papar kuhajte u vodi na srednje jakoj vatri. Kad juha prokuha, poklopite i kuhajte 1 sat.

Dodajte krumpir u juhu i promiješajte. Pokrijte i kuhajte još 30 minuta ili dok krumpir u potpunosti ne omekša.

Uklonite s topline i promiješajte sok od limuna. Sadržaj juhe usitnite štapnim mikserom. Začinite po želji i poslužite posuto vlascem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti