Zelena juha s jogurtom i pinjolima

Jednostavna i niskokalorična juha bogata vitaminom C, vlaknima, folnom kiselinom i kalcijem.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 325 kcal / 1.359,80 kJ
Sastojci
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 2 protisnuta režnja češnjaka
- 1 krumpir (oko 250 g), izrezan na kockice
- 600 ml povrtnog temeljca
- 120g špinata
- 150 g jogurta
- 20 g pinjola
Priprema
Dinstajte luk na ulju. Kada omekša, dodajte češnjak i pirjajte jednu minutu.
Skuhajte krumpir u povrtnom temeljcu i dodajte špinat na jednu minutu.
Pomoću blendera izmiješajte juhu u glatku smjesu. Poslužite uz jogurt i pinjole.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od špinata i jogurta30 min12345
-
JuheJuha od špinata i krumpira45 min12345
-
JuheJuha od špinata i celera35 min12345
-
JuheJuha od tikvica i špinata1 h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345